Kölyök Fészek Erdei iskola

Alsómocsolád a Hét Patak Gyöngye Natúrpark szívében, Baranya megye északi csücskében, erdők és tavak ölelésében fekszik. A kitűnő természeti adottságokkal rendelkező kistelepülés, – az élővilág sokszínűségét biodiverzitás díjakkal elismerve-, számos látnivalóval, érdekes és ismeretterjesztő programokkal, szálláslehetőségekkel és nagy-nagy vendégszeretettel várja az ideérkezőket.

Erdei iskolánk a község központjában helyezkedik el. Szálláshelyeink új és felújított építésűek.

A Kölyök-Fészek Erdei Iskola minősített modulokkal rendelkezik, melyek gyakorlati tapasztalással segítik és egészítik ki a tanulók iskolában megszerzett tudását. Erdei Iskola Oktatóközpontunk gazdag eszközfelszereltségének segítségével a diákok megismerhetik és tanulmányozhatják az erdők és vizek élővilágát, az erdőben való tájékozódást, a fűszer-, és gyógynövények hasznosságát és értékét mindennapi életünkben. Nagy teljesítményű, kitűnő optikájú csillagászati távcső segítségével felfedezhetik a világűrt, amellyel a Holdat és a szomszédos bolygóinkat megfigyelhetik.

A minősített modulok 2-4 órásak, erdei iskola programunkban a csoport igényei szerint válaszhatóak. Minden modulhoz feladatlap és játékos feladat is tartozik.  

Minősített modulok:

►        Kalandos erdő: Az erdő élővilágának megismerése, természetbarát magatartásmód elsajátítása (1-4. osztály)

►        Kalandra fel: A természetben való tájékozódás megismerése és térképnek, iránytűnek gyakorlatban való használatának elsajátítása (1-8. osztály)

►        Csillagászati és földtani alapismeretek: Izgalmas történetek a csillagképekről, világképek, bolygók, galaxisok távcsővel való megtekintése (1-8. osztály)

►        Ember és környezete: Föld szerkezete, légköre, szennyeződések. Élő-, és élettelen környezetünk. (5-8. osztály)

►        Falusi randevú: Településünk múltjának, mindennapjainak bemutatása, érdekes, izgalmas történetekkel. A község szobrainak, alkotásainak felfedezése (1-8. osztály)

►        Fedezzük fel az erdő élővilágát: A környezetbarát erdőjárás szabályainak megismerése, a megfigyelőképesség fejlesztése, szélerősség mérése. Játék állathangokkal. (1-8. osztály)

►        Földanya kincsestára: Kőzetek, ásványi nyersanyagok megismerése. A nyersanyagok mikroszkóppal való vizsgálata (5-8. osztály)

►        Fűszer-, és gyógynövények a mindennapi életünkben: Nagyanyáink bölcsessége, egészségünk megőrzése és védelme gyógynövényekkel (5-8. osztály)

►        Mezőgazdaság és település: Hogyan művelték régen a földet? Mire és hogyan használhatóak a földművelő eszközök?  Régi lovas eszközök, eszközkiállítás is megtekinthető. Háziállatok megtekintése, hasznosításáról (1-4. osztály)

►        Szennyvízkezelés alapjai, fontossága: A szennyvíz tisztítás folyamata, környezetünk védelme. Miért szükséges a szennyvizet tisztítani? Mire használjuk az ivóvizet és vajon mennyit használunk el belőle? Hogyan lehet takarékoskodni a vízzel? (5-8. osztály)

►        Vizek varázslatos világa: Vízminőség mérése, vizek élővilága. Milyen hálóval kell kifogni a különböző halfajtákat? Háló szövése, nádból csónak készítése (1-8. osztály)

Áraink:

Moduljaink ára: 720,- Ft/fő (minimum 15 fős létszámú csoport esetén)

Kedvezmények: minden 20 fő felett, 1 fő részére ingyenes szállást és ellátást biztosítunk

Grátisz modul: Legalább kettő modul megrendelése esetén a Falusi randevú modulunkat ingyen szolgáltatjuk.

A gyermekek és kísérők számára is biztosítjuk a madármegfigyeléshez szükséges és kísérleti eszközöket, GPS-ket, mikroszkópokat.

Erdei Iskola Oktatóközpontunkban a természettudomány csodáit lehet interaktívan kipróbálni, felfedezni. A világító ásványok is mutatják, hogy a világ több, mint amit látunk.

A terem alsó szintjén látható Foucault-inga bizonyítja, hogy „Mégis forog a Föld”. Az emeleten a tudományos szabaduló szobákban a természettudományos megoldásokat játékosan, logikával és csapatmunkával lehet megfejteni.

A Planetáriumban a mesterséges égbolt csodáival, a naprendszer felépítésével, a csillagképek történetével ismerkednek a látogatók.

Planetárium és Boeing-szimulátor

A Boeing 737-es repülőgép-szimulátorban a repülőgép-vezetés élményét lehet megélni.

Szabadidő programjaink, kézműves foglalkozásaink

 • Boeing 737-es és F16-os repülőgép-szimulátor: A repülőgép-vezetés élményét kipróbálva is játszva lehet tanulni. Figyelem, koncentráció és térlátás. Ár: 1.200,- Ft/fő/15 perc
 • Planetárium: Ismerkedés a mesterséges égbolt csodáival, a naprendszer bolygóival, az izgalmas és érdekes csillagképekkel. Ár: 850,- Ft/fő/35 perc
 • Virtuális Természettudományok Otthona: Interaktív természettudományos kiállítás, világító ásványok, megfigyelés játékok. Ár: 600,- Ft/fő
 • Tudományos szabaduló szoba: Csapatmunka, logikus gondolkodás, valódi tudományos megoldásokkal. Izgalmas kihívás, játék és tanulás. Ár: 1.200,- Ft/fő/45 perc
 • Íjászat: Korhű ruhában, történetekkel, hagyományokat felelevenítve próbálhatják ki ügyességüket a gyerekek, 3 órás foglalkozás, min. létszám: 15 fő. Ára: 1.500,- Ft/fő
 • Éjszakai csillagtúra: 850 Ft/fő (minimum 15 fő, 2-2,5 óra)
 • Kemencés foglalkozás – 850 Ft/fő (minimum 15 fő)
 • Kenuzás: Kenuval, csónakkal, vízi sportokkal ismerkedés. Ár: 1.200,- Ft / óra/kent
 • „Pletna” típusú hajóval hajókázás: Romantikus, egyben kalandos hajókázás, 14.400 Ft//20 perc, maximum 18 fő
 • Kerékpár: Kerékpártúrák tervezett útvonalakon. Kerékpár kölcsönzési díja szálláshely igénybevételével teljes itt tartózkodás alatt: 2.500,- Ft/fő, 1 napra: 1.000,- Ft/fő
 • Erdei tornapálya, ügyességi élményösvény: ingyenes
 • Kilátó: Az erdei kilátó 18 méter magas, 3 szintes, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Hegyháti-dombságra: ingyenes
 • Mesejáték-alkalmazás: Okostelefonon játszható kalandos-logikai mese applikáció, Alsómocsolád saját meséje alapján. A “Lángoló Tófenék” című mese-alkalmazással a látogatók megtekinthetik a község legszebb, varázslatos helyeit, érdekes látnivalóit, miközben logikával, ügyességgel megoldva az adott helyen a feladatokat, megmenthetik a sárkánytól a községet: ingyenes
 • Éjszakai csillagtúra: Világító eszközökkel esti túra, túrajelzések ismertetése kinccskereséssel. Játék világító labdákkal. 3 órás foglalkozás, ár: 850,- Ft/fő. Min. létszám: 15 fő
 • Fedezd fel!: QR kódban olvashatóak le az érdekes információk, a felfestett lábnyomok segítségével egyénileg és csoportosan is bejárható a túraútvonal: ingyenes
 • Kincskeresés: Találd meg és a Tiéd! Rímekbe faragott feladatokkal lehet megtalálni a kincset. 2 órás, 500,- Ft/fő. Ingyenes programként is lehetőség van igényelni
 • Kemencés foglalkozás: Pizza, perec, só-liszt figurák készítése. 3 órás foglalkozás, 850,- Ft/fő, min. létszám: 15 fő
 • Lombház: Az erdőben a betyártanya a fákon van. A lombházban a lombkorona szinten lehet pihenni, játszani és megfigyelni a madarakat, függőhídon átmenni a szomszédos fára: ingyenes
 • Rigac Jancsi betyár: Nyomozásos játék, izgalmas betyáros történet. 2 órás: ingyenes
 • Bikali élménybirtok kedvezményes belépő: Erdei iskolás csoportjaink, táborozóink részére kedvezményes belépőjegyet tudunk kínálni a Bikali Élménybirtokra. Egész napos, teljes programra szóló belépő (bármely nyitvatartási napra) 1.500 Ft/gyermek és 1.700 Ft/felnőtt. Délutáni jegy: 1.000,- Ft/fő, 1 órás séta-belépő: 400,- Ft/fő.
 • Kemencés vacsora: Finom, kemencében készült ételeink széles választéka. Ár: létszámtól és választott kemencés ételtől függ.
 • Madárgyűrűzés: Madárgyűrűzés története, hálózás, madárbefogás, gyűrűzés. Szakvezetőnk segítségével megismerkedhetnek a csodálatos madárvilággal. 3 órás: 1.500,- Ft/fő
 • Tájfutás: Több nehézségi szintű pályán, Smartident, gyűrűként ujjra húzható leolvasó eszközzel. 1.000,- Ft/fő

Szállásaink:

Diákszálló

Diákszálló
3 db emeletes ágyakkal felszerelt, 10, 16 és 18 fős összkomfortos hálóhelyek. Minden szobához külön vizesblokk tartozik. Vendégeink részére a szobák előterében kényelmes, világos – TV-vel és hűtőszekrénnyel felszerelt- társalgó található.


Árak: 
1 éjszaka félpanziós ellátással: 5.500,- Ft/fő
1 éjszaka teljes panziós ellátással: 6.300,- Ft/fő
2-3 éjszaka félpanziós ellátással: 5.000,- Ft/fő/éj
2-3 éjszaka teljes panziós ellátással: 5.800,- Ft/fő/éj
5 nap/4 éjszaka éjszaka teljes panziós ellátással: 23.200,- Ft/fő/4 éj
További éjszakák:5.800,- Ft/fő

Félpanziós ellátás: Napi kétszeri étkezés
Teljes panziós ellátás: Napi háromszori étkezés

Vendégház földszínt:
8 fő férőhely. 3 db két ágyas szoba és 1 db franciaágyas szoba. A fürdőszobás szobák TV, hűtőszekrény, wi-fi felszereltséggel.

Vendégház tetőtér:
8 db szoba, 32 férőhellyel. Minden szoba fürdőszobás, kettő darab emeletes ággyal, hűtőszekrény, televízió felszereltséggel. 

Árak: 
1 éjszaka félpanziós ellátással: 5.500,- Ft/fő
1 éjszaka teljes panziós ellátással: 6.300,- Ft/fő
2-3 éjszaka félpanziós ellátással: 5.000,- Ft/fő/éj
2-3 éjszaka teljes panziós ellátással: 5.800,- Ft/fő/éj
5 nap/4 éjszaka éjszaka teljes panziós ellátással: 23.200,- Ft/fő/4 éj
További éjszakák:5.800,- Ft/fő

Félpanziós ellátás: Napi kétszeri étkezés
Teljes panziós ellátás: Napi háromszori étkezés

Az árak a 2020-as szezonra csak abban az esetben érvényesek, amennyiben a megrendelés 2019. december 31-ig megtörténik.

Étkezés

Az étkezés a szállástól 200 m-re távolságban levő étkezőben történik. Lehetőség van glutén- és laktózmentes menü rendelésére is, abban az esetben, ha az ételérzékenységről orvosi igazolást mutatnak be.

Alsómocsolád, 2019. április 01.

Hőss Klára
turisztikai vezető

Letölthető tájékoztató >>> 

Letölthető megrendelőlap (xls) >>>